Woudnimf gidst. . . door de stad

 

Openbare wandelingen

Laat u verbazen door een romantische route langheen de meest idyllische en stille plekjes van de stad Leuven!

Deze wandelingen zijn voor iedereen vrij toegankelijk.
Inschrijven is niet nodig.

Voor meer informatie, neem een kijkje op de kalender!

Wandelingen op reservatie

Wenst U een wandeling op maat voor uw groep (familie, collega’s, school, vereniging,…), dan kan u kiezen tussen de onderstaande wandelingen:

Legendarische bomenwandeling

Top

Begijnhof

Bomen waren heilig voor Kelten, Germanen, Grieken en Romeinen. Maar ook in onze Middeleeuwen, gingen een aantal boomrituelen niet teloor. Verborgen onder een christelijk kleedje bleef de verering bestaan. Toch riepen heel wat bomen ook angst op. Wat maakte de middeleeuwse mens zo bang van heksen en duivels? We staan stil bij het bijgeloof van onze voorouders en duiken in een wereld van magie, sprookjes en legenden.

Legendarische bloemenwandeling

Top

Kruidtuin van Leuven

Waaraan wil het Hoefblad ons herinneren?
Welk liefdesverhaal schuilt er in het Wilgeroosje?
Waarom sluit de Wilde Chicorei haar blauwe bloemen telkens als de zon het hoogst staat?
Wie werd er genezen door de Korenbloem en hoe is de Klaproos ontstaan?
Wist u dat . . . Nee!
Ik verklap nog niets!
Maar één ding beloof ik u: na deze wandeling zullen sommige bloemen nooit meer hetzelfde zijn!

Wijze verhalenwandeling

Top

Wijze uilDwalend langs de mooiste, stilste en meest romantische plekjes in Leuven, vertel ik verhalen uit de joodse, christelijke, islamitische, boeddhistische, hindoeïstische en taoïstische traditie.
Woudnimf Hadewijch boetseerde deze verhalen met een kwinkslag tot eigentijdse, en soms zelfs progressieve verhalen, speciaal voor u!
Als Woudnimf sluit ik natuurlijk af met een verhaal uit de dierenwijsheid.

 

Poëtische wandeling

Top

monetpleintjeDichter bij de ziel, dichter in het hart, durven dichters deze tijden nog dichten? Romantische zielen zullen zeker komen naar mijn poëtische wandeling. Woudnimf brengt bekende gedichten graag.
U bent zeer welkom om ook eigen werk voor te lezen.

Lust u liever liefdesgedichten?
Reserveer dan zeker de poëtische wandeling op Valentijn! In jouw gekozen plekjes, op een onvergetelijke tocht door één van onze mooiste natuurgebieden of een romantische route door Leuven.
Met of zonder jouw eigen gedichten, we smullen van deze romantische topper!

 

Magisch en mysterieus Hageland

Top

Huilende weerwolfWaar schoot Caesar een arend? Wanneer kan je de spookridder van Horst zien? Wie raast er in dolle woede door de mistige moerassen van Nieuwland? Reis mee op de fantasie van onze voorouders, en ga mee op tilkensjacht! Ontdek meteen hoe je jezelf verlost van weerwolven, heksen en duivels en wie nu toch die alvermannetjes en heihussen waren!

Enkel voor volwassenen, want het is natuurlijk niet de bedoeling om kinderen bang te maken. Deze stadswandeling kan men enkel reserveren in deze twee steden van het Hageland: Aarschot en Diest. Men kan ze ook reserveren in de dorpen Holsbeek en Linden.